Steampunk ................ ?????????????

Ùltimament podem trobar en les col·leccions de papers els segells i decoracions elements que ens provenen del Steampunk. Però us heu parat a pensar que nassos és això del Steampunk ?!?!? 

Segons he pogut averiguar la terminologia Steampunk va apareier als anys 80 com una coña del génere Cyberpunk que va fer K.W.Jeter autor de ciencia ficció que buscava una paraula per unificar les seves obres amb les de Tim Powers i James Baylock tots ells centrats en escenaris ambientats en el segle XIX que imitàven a la ciencia ficció  victoriana com la  de H.G.Wells  " La màquina del temps" de 1895.

Avui en dia aquest subgénere de la decada dels 80 ha anat agafant forma fins convertirse en una moviment artístic i sociocultural. 

----
Últimamente podéis encontrar en las colecciones de papeles los sellos y decoraciones varias elementos que nos provienen del Steampunk. Pero os habéis parado a pensar que narices es esto del Steampunk!?!?

Según he podido averiguar la terminología Steampunk apareció en los años 80 como cachondeo del género Cyberpunk que izo K.W.Jeter, autor de ciencia ficción, que buscaba una palabra para unificar sus obras con las de Tim Powers i Jame Baylock todo ello centrado en los escenarios ambientados en el siglo XIX que imitaban a la ciencia ficción victoriana encontrada en la obra de H.G.Wells "La maquina del tiempo" de 1895. 

Hoy en día, éste subgénereo de la década de los 80 ha cogido forma hasta convertirse en un movimineto artístico y socio-cultural mas allá del literario. 

El Steampunk transcórrer en una ambientació on la tecnologia a vapor segueix sent predominant i pel gneeral la seva localització és Anglaterra en l'època victoriana, per tant no es pas extrany elements recorrents de la ciencia ficicó o fantàstica. 

Les seves obres ens mostren tecnologies o invencions futuristes imaginades per visionaris de l'època vicotriana en tots els seus aspectes (cultura, art, moda, arquitectura)

Actualmente podrieu trobar centre culturals, bars o locals on la gent es vesteix igualet que l'època  o trets d'un llibre de Jules Verne i i amb els seus invents passeijen pel local mentre parlen de com serà el futur gràcies a la màquina de vapor.... L'endemà però, és posen el seu vestit de Harrocks marxen a treballar cap a Picadilly Circus agafant el bus perquè el tràfic al centre està impossible.  
---
El Steampunk pasa en una ambientación  donde la tecnología a vapor sigue predominando y por lo general su localización es la Inglaterra de la época victoriana, por lo tanto no es extraño elementos de recurso de la ciencia ficción o fantástica. 

Sus obras nos muestran tecnologías o invenciones futuristas imaginadas por visionarios de la época victoriana en todos sus aspectos (cultura, arte, moda, arquitectura). 

Actualmente podríamos encontrar centros culturales, bares o locales donde la gente se viste igualito que en la época  o sacados de un libro Jules Vernes y con sus inventos paseando por el local mientras hablan de cómo será el futuro gracias a la máquina de Vapor....... Pero mañana, se pondrán su vestido de Harrocks, y se irán a trabajar hacia Picadilly Circus cogiendo el bus porque el tráfico en el centro está imposible.* Imatges i informació tretes de Google i Wikipedia 


Comentarios

 1. M'ha agradat molt aquesta entrada perque jo sí m'ho havia preguntat però no havia tingut l'ocasió de buscar la informació. M'has aclarit el dubte. Gràcies. Una abraçada

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hola Rosa !!!

   De res, dona. Això del Steampunk és tot un món. Pots trobar de tot !!!! I segurament no molt lluny!!!!!!!

   Ari

   Eliminar
 2. Ala que curioso!!!

  Por cierto, pasate por mi blog que tienes un regalito!!!

  http://elmundohechoamano.blogspot.com.es/2013/09/primer-premio-al-blog-que-ilusion.html

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Muchissssssssimas Gracias !!!! Es mi primer premio Dardos !!!!

   Besos

   Ari

   Eliminar

Publicar un comentario